Updates Transport & Logistiek

Online versie / afmelden
van oers
 
Nieuwsbrief
juni 2017
Het laatste Transport & Logistiek nieuws
Eén cao voor de hele transportsector een feit
Maandag 12 juni zijn de leden van CNV Vakmensen akkoord gegaan met de nieuwe cao voor de transportsector (beroepsgoederenvervoer over de weg). Daarmee is één landelijke cao voor de hele sector een feit. Een nieuwe cao brengt wijzigingen met zich mee. Bekijk snel wat deze wijzigingen zijn.
Wijzigingen cao
LinkedIn Facebook Twitter
 
SRA branche bijeenkomst
Zoals in een eerdere nieuwsbrief al aangegeven, nemen we bij Van Oers deel aan de SRA branche expert groep Transport & Logistiek. Vier keer per jaar komen collega accountants uit het hele land samen om met elkaar de ontwikkelingen in de branche te bespreken; soms vanuit de groep en soms aan de hand van gastsprekers. De groep telt ongeveer 15 deelnemers die gemeenschappelijk hebben dat ze een behoorlijke affiniteit met de branche hebben, evenals Van Oers.

SRA BiZ-dag
We vinden het belangrijk om aanwezig te zijn bij branche gerelateerde evenementen. Zo kunnen wij onze kennis delen. Dat is ook waarom collega Martijn Siebrand een van de sprekers is tijdens de SRA BiZ-dag. Hij zal donderdag 29 juni ingaan op de veranderingen die de logistieke sector momenteel meemaakt. Hij gaat het tevens hebben over risicomanagement voor ondernemers. 
Lees meer
LinkedIn Facebook Twitter
Marktontwikkeling transportsector
We zien inmiddels een verder aantrekkende economie in de Eurozone. Tevens horen we steeds meer dat het vinden van chauffeurs moeilijk is. En er komen nog steeds meer warehouses in de regio’s met veel transport bewegingen. Normaal gesproken zouden deze ontwikkelingen moeten resulteren tot een hogere vraag en dito tarieven voor transport. Helaas is dit nog steeds niet het geval. Waar ligt dit aan en wat betekent dit voor u?
Lees meer
LinkedIn Facebook Twitter
 
Heeft u zich al ingeschreven voor de gratis cursus?
Sinds april jl. bieden we via de Van Oers Academy ook gratis transport cursussen aan. De eerste cursussen zijn erg goed ontvangen en daarom bieden wij deze ook in het najaar weer aan.

Het juist toepassen van de complexe, (inter)nationale, ficale btw-spelregels heeft effect op uw resultaat. Tijdens de gratis cursus btw en personeelsactualiteiten in de transportbranche, wijzen wij u op btw-kansen, maar ook op valkuilen in de transportbranche.

De cursus vindt plaats op 3 en 11 oktober 2017. Schrijf u dus snel in.
Schrijf u in
LinkedIn Facebook Twitter
Save the date
Namens het transportteam van Van Oers attenderen wij u alvast op een volgend evenement waar wij u later graag voor uitnodigen. Jaarlijks is er in Eindhoven de Dutch Design Week. Dit is een negendaags event  en inmiddels het grootste design event van Noord-Europa. De Dutch Design week wordt in Eindhoven gehouden in de voormalige gebouwen van Philips. ABN AMRO Bank is alweer een aantal jaren hoofdsponsor. Op woensdag 25 oktober worden er klanten uitgenodigd uit allerlei sectoren. Van Oers Transport & Logistiek gaat samen met ABN AMRO invulling geven aan één van de sessies en onze klanten ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Bekijk hier vast de website van Dutch Design week.

Zet de datum vast in uw agenda. We hopen u later dit jaar te mogen begroeten tijdens dit event.
Save the date
 
Het Truckkartel
Inmiddels zal het bij de meeste transportondernemers wel bekend zijn. De prijsafspraken die gedurende 14 jaar zijn gemaakt tussen 6 grote fabrikanten van vrachtwagens. Eind juli 2016 werden 5 fabrikanten beboet door de Europese commissie. Lees meer over hoe u een claim in kan dienen en wat het precies inhoudt. 
Lees meer
LinkedIn Facebook Twitter
Wilt u meer informatie?
Martijn Siebrand
Specialist Transport & Logistiek
 
Anja Vriends
Belastingadviseur

 
Wendy Emmerik
Sr. medewerker accountancy
 
Demis van Loenhout
Manager accountancy

www.vanoers.nl
Vestigingen in:
Breda
Oosterhout
Roosendaal
Etten-Leur
Zundert
 
Linkedin   Facebook   Twitter   Mail
Van oers