Updates Transport & Logistiek

Online versie / afmelden
van oers
 
Nieuwsbrief
juni 2018
Het laatste Transport & Logistiek nieuws
Eisen NIWO: Vakbekwaamheid
De NIWO vergunning is verplicht voor nationaal en international goederenvervoer met voortuigen die een laadvermogen hebben van meer dan 500kg.

Bedrijven met een NIWO vergunning moeten over minimaal één voertuig beschikken of over een huurovereenkomst op kenteken. Let op: de huurovereenkomst/leaseovereenkomst van het voertuig moet aanwezig zijn in het desbetreffende voertuig. Met een NIWO vergunning mag u goederen vervoeren binnen de Europese Unie. Voor cabotage moet u, naast de NIWO vergunning, over aanvullende ritmachtigingen of een CEMT-vergunning beschikken. 

Om een NIWO vergunning te krijgen, moet u aan een aantal eisen voldoen. Een daarvan is de vakbekwaamheid. Wij vertellen u hier meer over.
Lees meer
 
De WAB
Als het aan de regering ligt, wordt de Wet Werk en Zekerheid, die sinds 1 januari 2015 is ingevoerd, binnenkort op een aantal punten gewijzigd. De nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is inmiddels op internet gepubliceerd. De komende tijd kan iedereen zijn mening geven over deze nieuwe wet. De eerste kritiek op het voorstel is al binnen.
Lees meer
Van Oers helpt u met de nieuwe Privacy regelgeving in Transport
Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) van toepassing. De AVG volgt de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens op en is meer toegespitst op de gedigitaliseerde samenleving. De AVG is aanzienlijk strenger en nagenoeg ieder bedrijf krijgt ermee te maken. Ook bedrijven in de transport- en logistieke sector. Wij zetten de belangrijkste zaken voor u op een rij. 
Lees meer
 
Nieuwe regels zzp'ers met ingang van 1 januari 2020
In het regeerakkoord 2017 zijn nieuwe maatregelen afgesproken om onder andere schijnzelfstandigheid tegen te gaan. Deze nieuwe maatregelen gaan per 1 januari 2020 gelden. Wij zetten de veranderingen voor u op een rij. 
Lees meer
Subsidie voor nieuwe chauffeurs
In de strijd tegen het nijpend tekort aan vrachtwagenchauffeurs hebben werkgeversorganisatie TLN en gezamenlijke partners een subsidieregeling voor ondernemers in het leven geroepen. Het doel is om 1500 nieuwe chauffeurs op te leiden. Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs is voor ondernemingen in de transport en logistiek momenteel één van de grootste knelpunten voor verdere groei.
Lees meer
 
Topsector Logistiek Congres - 29 maart 2018
Donderdag 29 maart 2018 vond het Topsector Logistiek Congres ‘De Winst van Duurzaamheid’ plaats in het Philips Stadion in Eindhoven. Het Transport & Logistiek team van Van Oers was aanwezig op deze mooie dag. Ruim 800 deelnemers vanuit verschillende disciplines namen deel aan het congres. 
Lees meer
Stijging dieselprijs België: gevolgen beperkt bij terugvragen dieselaccijns
De dieselprijs in België is de afgelopen tijd gestegen. Aangezien het deel aan dieselaccijns dat teruggevraagd kan worden ook (navenant) is meegestegen, zijn de gevolgen voor bedrijven beperkt indien zij dieselaccijns in België kunnen terugvragen.
Wilt u meer informatie?
Demis van Loenhout 
Manager Accountancy
 
Anja Vriends

Belastingadviseur

 
Wendy Emmerik

Sr. medewerker Accountancy
 
Rozanne Bakker

Medewerker Accountancy
www.vanoers.nl
Vestigingen in:
Breda
Oosterhout
Roosendaal
Etten-Leur
Zundert
 
Linkedin   Facebook   Twitter   Mail
Van oers