Updates Transport & Logistiek

Online versie / afmelden
van oers
 
Nieuwsbrief
december 2018
Het laatste Transport & Logistiek nieuws
Waarde vakantiedagen
De uitbetaling van vakantiedagen is al jaren een heikel punt in de transportsector. Aanleiding is een arrest van het Europese Hof van Justitie (2011). Volgens die uitspraak moet de beloning voor een vakantiedag gelijk zijn aan de beloning voor een werkdag. Dat is in de transportsector niet het geval. De uitbetaling van een vakantiedag is uitsluitend gebaseerd op het basissalaris zoals in de CAO ook vastgelegd is. Er wordt geen rekening gehouden met toeslagen en de vele overuren.
Lees meer
 
Een wereldwijde cybersecurity standaard voor de logistiek
Digitalisering biedt veel kansen, echter zit hier ook een keerzijde aan. Het risico op een cyberincident is bij veel organisaties hoog. Er wordt in veel situaties niet nagedacht over de mogelijke risico’s en een hacker zou hier gebruik van kunnen maken. Wanneer u slachtoffer wordt van cybercriminaliteit kan dit leiden tot het verlies van vertrouwelijke gegevens, onbeschikbaarheid van kritieke systemen en/of direct financieel verlies.
Lees meer
Strategisch inkomens- en vermogensplan
Aanhoudende prijsdruk en krappe arbeidsmarkt zorgen voor uitdagingen in de logistieke sector. Daarom is een goede strategie van groot belang voor uw bedrijf. Zonder een goede strategie geen solide groei en geen duurzame en toekomstbestendige onderneming. Dit geldt net zo voor u als DGA. Bij het ontbreken van een goede strategie op uw inkomen en vermogen is er geen rust op vaak de belangrijkste events in het leven van u als DGA.
Lees meer
 
Brexit: wat zijn de gevolgen voor u?
Het Verenigd Koninkrijk verlaat op 29 maart 2019 de Europese Unie. Doet u zaken met het VK? Dan is het van groot belang om te inventariseren wat de gevolgen van de Brexit voor u zijn.

Status onderhandelingen
Het VK en de EU hebben een voorlopig terugtrekkingsakkoord bereikt over de Brexit. Er zijn thans ook afspraken gemaakt over een mogelijke overgangsperiode tot 31 december 2020. In deze overgangsperiode blijven alle huidige EU-regels van kracht in relatie tot het VK. Het VK blijft in de overgangsperiode dus binnen de Europese btw-en douaneregeling.
Lees meer
Van Oers Transportseminar
Woensdag 21 november 2018 vond sinds lange tijd weer het Van Oers Transportseminar plaats. Deze editie, met als thema midden in de dynamiek, werd gehouden in het BondPark te Breda.

Een geslaagde avond met inspirerende sprekers en een mooie gelegenheid om te netwerken. 
Lees meer
 
TLN bijeenkomst Bedrijfscontroles ILT en tweede generatie tachograaf
Op 6 september jl. was het transportteam van Van Oers Accountancy en advies aanwezig bij een bijeenkomst van TLN. De onderwerpen bedrijfscontroles en de tweede generatie tachograaf stonden centraal. Wij zullen de highlights kort voor u toelichten.
Lees meer
Wilt u meer informatie?
Demis van Loenhout 
Manager Accountancy
 
Anja Vriends

Belastingadviseur

 
Wendy Emmerik

Sr. medewerker Accountancy
 
Rozanne Bakker

Medewerker Accountancy
Wilt u de transportmailing niet meer ontvangen? Dan kunt u zich zowel boven- als onderaan deze mailing afmelden.
www.vanoers.nl
Vestigingen in:
Breda
Oosterhout
Roosendaal
Etten-Leur
Zundert
 
Linkedin   Facebook   Twitter   Mail
Van oers